Wim geslaagd als EFFA instructeur

De VVNA is een EFFA instructeur rijker. Zondag 2 juni gingen Wim,Lia en Hans op voor het EFFA basic examen dat werd gehouden op de Eemhof. Een prachtige zonnige dag met een onvoorspelbaar windje uit het noord oosten vormden goede omstandigheden om het examen af te leggen. Er waren 8 kandidaten waarvan de meesten het eerste blok niet haalden. De afstanden werden veelal niet gehaald en indien toch voldeed de worp niet aan de gestelde eis van een goed liggende leader of vlieg. Helaas was Hans een van hen. Wim en Lia mochten door naar de ringworpen. Lia miste op 14 m 3x de ring. Nog geen ramp. Een herkansing zat er nog in. Wim haalde de ringen wel en beiden mochten met Warner Veldhuis door naar de waterworpen. Dat was voor de organisatie even zoeken naar een geschikte locatie. De wind waaide uit diverse richtingen en dat maakte het voor de kandidaten niet makkelijk. Lia was het eerst aan de beurt. De switchcast 18 meter werd haar 2e mislukte worp en waardoor voor haar het examen voorbij was. Wim en Warner waren van de 8 de enige 2 kandidaten die na de lunch het theorie gedeelte mochten doen.

Hierin werden ze behoorlijk aan de tand gevoeld. Na een lange ondervraging klonk vanuit de hoek van de Eemhof een vreugdekreet van Wim. Wat ingetogener was de reactie van Warner, maar beiden konden worden gefeliciteerd.

De VVNA is daarmee een EFFA instructeur rijker en de RANO zelfs twee. Beiden namens het bestuur van de VVNA gefeliciteerd. Een top prestatie na een jarenlange voorbereiding.

 

vlnr Rudy van Duijnhoven, Bas de Bruin, Richard Verbeek, Wim Strik, Warner Veldhuis, Hans Weilenmann en Jan Vuysters (eigenaar Eemhof)

You are here: Home Nieuws Wim geslaagd als EFFA instructeur